• 1 z 2
 

Tamaryokutcha

Neohodnotené
 

Lístočky počas spracovania získavajú špecifický tvar a vynikajú tmavou farbou a jemným leskom. Vo vôni čaju sa snúbi klasický závan mora a morských rýb, tak typický pre japonské čaje a intenzívna svieža vôňa čajového listu.  Farba nálevu je intenzívne zelená, chuť plná. Dlhý aftertaste.

Zloženie: čajovník čínsky (Camelia Sinensis L.)

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom
Variant
€9,50 €25,70 od €9,50
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu: Japonsko

PRÍPRAVA ČAJU:

Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju v japonskej vtáčej kanvičke typu Kyusu.

Do kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.

Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju.

Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 70-80 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty.

Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.

Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Používanie krásnej príjemnej keramiky prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.

Pre jednorázovú prípravu zalejeme 5-7g čaju s objemom cca 250-350 ml o teplote 70-80 °C a necháme lúhovať 3-3 min. 

S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.