• 1 z 2
 

Sencha - rôzne druhy

Neohodnotené
 

Zelený čaj Sencha je najobľúbenejším čajom v Japonsku. Má jemnejšiu chuť ako ostatné zelené čaje.

Zloženie: čajovník čínsky (Camelia Sinensis L.)

Varianty nájdete nižšie v popise.

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom Skladom
Variant
€7,90 €19,50 €9,90 od €7,90
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu: Japonsko 

Sencha patrí medzi najrozšírenejší typ zeleného čaju v Japonsku. Existuje viacero jeho druhov podľa obdobia zberu, vďaka čomu sa mierne líšia farbou a chuťou. Japonské zelené čaje sú od čínskych iné tým, že oxidácia listov je zastavená naparením horúcou parou po dobu 15-20 sekúnd. Krátko po naparovaní sú listy zvinuté, tvarované a následne sa sušia, čím sa uvoľnia aromatické látky a rozdelia sa podľa kvality. Vďaka množstvu vitamínov, minerálov a antioxidantov má pozitívne účinky na náš organizmus. Jednou z najväčších výhod je, že sa dá piť v zime horúci a počas leta studený.Obsahuje vitamíny C a E a má množstvo minerálov a antioxidantov potrebných pre ľudské telo. Zvyšuje imunitu, znižuje vysoký krvný tlak a dokonca aj hladinu „zlého“ cholesterolu LDL v krvi. Okrem iného môže regulovať hladinu cukru v krvi u ľudí s cukrovkou alebo aj zabrániť vzniku ochorenia. Taktiež je prevenciou rakoviny a sklerózy multiplex. Čaj obsahuje teín (teda kofeín), ktorý zvyšuje sústredenosť, povzbudzuje a potláča únavu, preto sa ho neodporúča piť pred spánkom. Do krvi sa uvoľňuje postupne, čím je jeho účinok dlhodobejší.

1. Bio - Sencha Sensai organic

Čajová oblasť:  Juh ostrova Kyushu, Kagoshima, Chiran
Čaj sa pestuje na svahoch hôr slávnej oblasti Chiran oplývajúcej bujnou vegetáciou.
Čaj pestovaný v čajových záhradách kooperujúcich malých rodinných fariem.

2. Sencha Nara Organic 

Čajová oblasť: Izumi, Kagoshima - Kultivar: Yabukita

 

PRÍPRAVA ČAJU:

Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju v japonskej vtáčej kanvičke typu Kyusu.

Do kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.

Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju.

Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty.

Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.

Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Používanie krásnej príjemnej keramiky prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.

S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.

Foto ilustračné 

 

 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.