• 1 z 7
 

Pu erh - rôzne druhy

Neohodnotené
 

Čínska tradičná medicína ukazuje, že tento čaj prispieva k harmónií nášho organizmu - nie je ani jin, ani jang - je úplne neutrálny. Vďaka pravidelnému pitiu tohto čaju môže telo nájsť stratenú rovnováhu, čo sa ukáže na zvýšenej energií, lepšej nálade a celkovo dobrými pocitmi zo seba samého. 

Varianty nájdete nižšie v popise.

 

 

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom
Variant
€3,20 €8,60 €3,20 €8,60 €4,50 €12,10 €10,50 €9,80 €3,50 od €3,20
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu: Čína

Pu-Erh je čaj pochádzajúci z hornatých oblastí  provincie Yunnan (Ju-nan). Bol pokladaný za skoro všeliek a preto mu prischol názov „čínsky penicilín“. Používal sa dokonca ku plateniu daní. Jeho spracovanie prebieha za prítomnosti rôznych bakteriálnych a hubových kultúr. Ide tak o kontrolovanú fermentáciu lístkov, ktorá neprebieha pri výrobe žiadneho iného čaju. Takto Pu-erh získava svoju typickú zemitosť. Presný proces výroby sa tají a každá oblasť stráži svoj vlastný recept. Dodnes sa mu v Číne hovorí „čínsky penicilín“. 

1. Pu Erh 

Zloženie: sypaný pravý čierny čaj

Charakteristická zemitá chuť a výrazná, silná vôňa. Šedohnedé lístky dávajú tmavý nálev, pripomínajúci farbou čiernu kávu. Mierne, až stredne povzbudivý.

2. Pu Erh Ľadový dych - osviežujúca chuť mäty 

Zloženie: sypaný pravý čierny čaj, mäta

3. Pu Erh Jin Jang - harmónia orientálnych chutí

Zloženie: sypaný pravý čierny čaj, aróma, puky ruží, kúsky santalového dreva, kurkumy a čerešní, kvety jazmínu a ruže, listy kari

4. Pu Erh MINI TOUCHA - chuť čistého pu erh čaju

Zloženie: „Tuocha“ (Tuo-ča) sú lístky čierneho Pu-Erhu zlisované do tvaru malého hniezdočka o hmotnosti 5 gramov

 

5. Orijin 2017 Jing Mai Tuocha, "Zemský pes" - hniezdo 100g

PRÍPRAVA ČAJU:

Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.

Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nasypeme čajové lístky (5-7 g). Prepláchneme ich horúcou vodou, ktorá sa hneď zleje. Voda čaj prepláchne, preparí a prebudí.

Čajové lístky v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 100 °C a necháme lúhovať 1 minútu.

Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal a bol homogénny a nalejeme ho do misiek. Odporúčame použiť vysoké voniatka a z nich preliať čaj do plytkejších misiek na pitie, aby ste si užili príjemnú vôňu čaju. Používanie misiek na vôňu – voniatok je tradičný taiwanský spôsob prípravy a podávania čaju.

Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Ak si ho pripravujete jednorázovo tak zaliať 5-7g čaju približne 300ml vodou o teplote 100 °C  a luhujeme 5-7 min. 

S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.

 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.