Popis
Krajina pôvodu: Japonsko
Kukicha pôsobí veľmi sviežo a pritom sladko a trpko. Po zaliatí má čaj jasne zelenú farbu. Aróma je mierne trávová, čerstvá. V chuti sa mieša podmanivá sladkosť, niekto pozoruje orechové alebo sezamové tóny, prebleskujú aj stopy kvetín. Záver je ľahko zvieravý.
Kukicha obsahuje veľmi malé množstvo teínu,takže ho kľudne môžu piť aj tehotné a dojčiace ženy či ľudia v rekonvalescencii.
PRÍPRAVA ČAJU:
Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju v japonskej vtáčej kanvičke typu Kyusu.
Do kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.
Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 70-80 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty.
Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
Používanie krásnej príjemnej keramiky prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.
S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.
foto ilustračné