Jazmín kvet

Neohodnotené
 

Jazmínové kvety symbolizujú čistotu, mier a večnú lásku.  Čaj na upokojenie a uvol'nenie, proti stresu, nervovému vypätiu, pri bolestiach hlavy. Obnovuje v tele rovnováhu energií a pôsobia na celkovú revitalizáciu organizmu.

Zloženie: Jazmín (kvet) 

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom
Variant
€2,40 €6,50 od €2,40
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu: Česká Republika

Dar Bohov. Tak sa hovorí jazmínu. Nemusíte sa pritom zaujímať o žiadne náboženstvo, aby Vám bolo zrejmé, že aróma jazmínu božská skutočne je. Veď v peržštine meno tejto rastliny doslova znamená “vonná kvetina”.

Poďte si teda privoňať a zistite, čo ďalšie dokáže:

  • navodzuje dobrú náladu a pocity spokojnosti, optimizmu až eufórií,  bojuje proti depresívnym pocitom

  • tlmí menštruačné bolesti,

  • ukľudňuje myseľ a uľahčuje zaspávanie,

  • pôsobí proti infekciám,

  • uľahčuje pôrod a potláča bolesti s ním spojené,

  • hojí drobné jazvy a má veľmi pozitívny vplyv na pleť,

  • pomáha pri kašli a dýchacích ťažkostiach,

  • povzbudzuje tvorbu materského mlieka,

  • pôsobí ako afrodiziakum,

  • zlepšuje krvný obeh

  • vhodný na migrénové bolesti hlavy

Vedeli ste, že?

Vetvičky s kvetmi jazmínu sú používané pri najrôznejších rituáloch. Môžeme ich vidieť na svadbách, pri náboženských obradoch i festivaloch. Na Havaji je jazmín témou mnohých piesní, v Indonézii sa jeho kvet stal národným symbolom, rovnako tak v Pakistane a na Filipínach. V Thajsku je kvet jazmínu symbolom materstva.

Mágia prisudzuje jazmínovým kvetom schopnosť privolať veštecké sny a priniesť peniaze. Pre tieto účely je vraj potrebné spaľovať v spálni kvety a listy. Jazmín sa často označuje aj ako bylina lásky a bohatstvo.

Jazmínový čaj vo väčšom množstve môže mať halucinogénne účinky.

PRÍPRAVA ČAJU:

Kvety jazmínu zalievame 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1-2 čajové lyžičky kvetov. Lúhujeme 5-10 minút a po precedení podávame.
Tento čaj je viac nálevový. Je ho možné zaliať aj 3-krát.

Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.

 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.