Gunpowder Formosa

Neohodnotené
 

Žiadne kalórie, veľa teínu, ľahká dymová chuť a vynikajúce účinky na zdravie. Osviežuje telo, zbavuje ho únavy, napätia a napomáha lepšiemu sústredeniu. Upravuje krvný tlak a znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb.

Zloženie: čajovník čínsky (Camelia Sinensis L.)

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom
Variant
€2,70 €7,30 od €2,70
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu: Čína

 Kto ho pije, je podľa Japoncov dlhoveký a podľa Američanov rýchlo zdravý.

Čaj, ktorý Číňania nazývajú Zhu cha, je mäkký a tmavý. Pochádza z taiwanskej farmy vo Fujiane. Iba kvalitné, vybrané čajové lístky sú zrolované na guličky.  Jeho lístky majú veľmi príjemnú jemnú trávovú vôňu. Po zaliatí dáva China Gunpowder svetlo zlatožltý nálev, po ochutnaní cítime svieže prírodné tóny s ľahkým dymovým zafarbením. Samozrejme nechýba ani decentná trpkosť. Tá je pre väčšinu kvalitných zelených čajov typická. Vyskúšajte Gunpowder tiež ako ľadový čaj. Výborne vás osvieži a dodá novú energiu. Okúste čaj s famóznymi vlastnosťami a tešte sa na skvelý zážitok! 

PRÍPRAVA ČAJU:

Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.

Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.

Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju.

Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 70-80 °C a necháme lúhovať cca 1-2 minúty.

Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.

Odporúčame použiť vysoké voniatka a z nich preliať čaj do plytkejších misiek na pitie, aby ste si užili aj príjemnú vôňu čaju. Dobrá vôňa sa považuje za najdôležitejšiu vlastnosť čaju.

Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Ak si ho pripravujete jednorázovo tak zaliať 5-7g čaju približne 300ml vodou o teplote 70-80 °C  a luhujeme 2-4 min. 

Používanie krásnej príjemnej keramiky či skla na čajovom mori prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.

S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.

 
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.