• 1 z 3
 

Golden Nepal

Neohodnotené
 

Vysokohorské čaje z veľhôr Himalájí majú priaznivý vplyv na človeka. Vyznačujú sa očistným charakterom a pomáhajú harmonizovať telo i ducha.

Zloženie: 100% čierny himalájsky vysokohorský čaj

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom
Variant
€9,90 €26,70 od €9,90
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu : Nepál

Nepálske vysokohorské čaje sa pestujú v nadmorskej výške nad 2000 m veľmi blízko hlavného masívu Himalájí.

Čajové plantáže Nepálu majú neuveriteľne malebnú siluetu s líniou kryptomérií (Cryptomeria japonica) na hrebeni a bielymi vrcholkami Himalájí vysoko na modrom nebi. Scénicky patria k najkrajším čajovým plantážam vôbec a aj čaj dopestovaný na nich stojí za to. Prvé čajové sadeničky špičkovej kvality tu vysadil pred 35 rokmi sám nepálsky kráľ, aby podporil rozvoj pestovania čaju vo svojej krajine.

PRÍPRAVA ČAJU:

Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.

Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nasypeme čajové lístky (5-7 g). Prepláchneme ich horúcou vodou, ktorá sa hneď zleje. Voda čaj prepláchne, preparí a prebudí.

Čajové lístky v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 95-100 °C a necháme lúhovať 1 minútu.

Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal a bnol homogénny a nalejeme ho do misiek. Odporúčame použiť vysoké voniatka a z nich preliať čaj do plytkejších misiek na pitie, aby ste si užili príjemnú vôňu čaju. Používanie misiek na vôňu – voniatok je tradičný taiwanský spôsob prípravy a podávania čaju.

Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Ak si ho pripravujete jednorázovo tak zaliať 5-7g čaju približne 300ml vodou o teplote 90-100 °C  a luhujeme 2-4 min. 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.