Gaba Katsura extra organic

Neohodnotené
 

VEDECKÝ ČAJ - GABA, GABARON, zelený čaj spracovaný v anaeróbnych podmienkach.

Zloženie: 100% čajovník čínsky (Camelia Sinensis L.)

Dostupnosť Momentálne nedostupné
€13,40
   
Kód tovaru 317
Kategória Čisté zelené čaje
 

Krajina pôvodu: Japonsko

ČAJE TYPU GABA SA POVAŽUJÚ ZA ČAJE S NAJVYŠŠÍM OBSAHOM ANTIOXIDANTOV - ODPORÚČAJÚ SA NA VYTVORENIE ROVNOVÁHY VNÚTORNÉHO PROSTREDIA, NA ČINNOSŤ MOZGU I SPRÁVNE VEDENIE NERVOVÝCH VZRUCHOV.

 GABA – KYSELINA GAMA-AMINO-MASLOVÁ A JEJ PODSTATA ÚČINKU
Podľa výsledkov vedeckých a medicínskych štúdií je GABA, kyselina gama-amino-maslová esenciálna pre metabolizmus mozgu a jeho správne funkcie. Jej dopĺňanie do organizmu je nevyhnutné, no často zanedbávané. GABA môže pomôcť redukovať stres, frustráciu, strach, depresie a zlepšiť kvalitu spánku. Podľa klinických štúdií dostatok kyseliny gama-amino-maslovej stimuluje imunitu a môže indukovať tvorbu HGH - rastového hormónu, ktorý spomaľuje procesy starnutia a napomáha zlepšeniu fyzickej a psychickej kondícii. Dostatok GABA kyseliny v organizme môže zvyšovať sexuálnu aktivitu u mužov i žien a tiež produkciu kolagénu, ktorý pomáha uchovať si pružnú a hladkú pokožku bez vrások. Naopak, nízke hladiny GABA kyseliny môžu zapríčiniť nepokoj, náladovosť, nervozitu a u žien poruchy menštruačného cyklu.

Čaj GABA bol vytvorený na základe výskumu japonských vedcov vedených Dr. Tsusidom vo výskumnom čajovom experimentálnom centre v japonsku v rokoch 1987–1998. Japonský vedecký tým sa dopracoval k veľmi zaujímavým a sľubným výsledkom, v ktorých sa zaoberali aj účinkom vákua na čajové listy, výsledkom bola technológia produkcie čaju GABA.
Podľa vedcov čaj GABA vyniká najmä vysokým obsahom kyseliny gama-amino-maslovej, podľa ktorej dostal i svoje meno GABA. V Japonsku je známy aj ako Gabaron a v Číne ho nazývajú Jin Bai Long.
V odborných prácach sa uvádza, že každých 100 g suchých lístkov čaju GABA obsahuje minimálne 150 mg kyseliny gama-aminomaslovej. Čím viac tejto vzácnej kyseliny čaj obsahuje, tým je jeho cena vyššia. GABA čaj sa spracováva nezvyklým spôsobom za využitia vákua, do ktorého sa vlhké lístky vkladajú 7 x počas 32 hodín. 

 Nálev z lístkov GABA sa odporúča piť, ak chceme
· piť čaj s vysokým obsahom antioxidantov
· zlepšiť činnosť mozgu, prenos vzruchov neurónovými dráhami
  a ich funkčnosť
· inhibovať vznik a rozvoj nádorových ochorení
· znižovať nebezpečenstvo vzniku rakoviny.
· znižiť hladinu tukov i cholesterolu v krvi
· znižiť krvný tlak
· pomôcť zmierniť dôsledky požívania alkoholu
· redukovať stres, frustráciu, strach, depresie
· zlepšiť kvalitu spánku
· posilniť imunitu organizmu
· spomaliť procesy starnutia
· pomôcť zlepšeniu fyzickej a psychickej kondície
· zvýšiť sexuálnu aktivitu
· uchovať pružnú a hladkú pokožku

PRÍPRAVA ČAJU:

Jednonálevová príprava:

5 g čaju GABA zalejeme 70-90°C teplou vodou, ktorá prešla varom a lúhujeme 4-5 minút.

Viacnálevová príprava:

Čaj GABA je viacnálevový čaj a odporúčame ho pripravovať niekoľkostupňovým zalievaním. Takouto metódou sa z čajových lístkov dokáže uvoľniť najviac esenciálnych látok.

5 g - 8 g čajoviny zalejeme v malej kanvičke vodou horúcou 70 - 90°C.

Lúhujeme cca 1 minútu a málev zlejeme do premiešavacej kanvičky alebo priamo do misiek, z ktorých nálev pijeme.

Počas popíjana čaju čajové lístky zaleje znovu na 1 minútu. Čajový nálev zlejeme a vypijeme. 

Takto čajovinu opakovane zalievame niekoľkokrát za sebou. Týmto spôsobom sa čajové lístky dostatočne vylúhujú a cez bunkové steny suchých lístkov sa do nálevu dostane oveľa viac látok ako pri jedinom zaliatí.

Dôležitá poznámka:
Čaje zalievame počas jedného posedenia, kým sú v kanvičke teplé. Ak lístky vychladnú čaju už viac nezalievame!

Hmotnosť 0.05 kg
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.