Dračia Studňa - Lung ching

Neohodnotené
 

Jeden z najznámejších čínskych zelených čajov.

Zloženie: čajovník čínsky (Camelia Sinensis L.)

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom Skladom
Variant
€4,50 €12 od €4,50
   
Kategória Čaje
 

Krajina pôvodu : Čína

Svetlý, žltozelený nálev má jemnú vôňou s nezameniteľnými tónmi pečených gaštanov. Jeho chuť je ľahko nasladlá, s veľmi dlhou dochuťou. Zelený čaj Lung Ching sa ľahko rozpozná vďaka svojim dlhým, plochým lístkom. Tie sa v Číne tradične sušia na rozohriatych panviciach (tzv. wokoch). Typický sploštený tvar je potom výsledkom ručného pritláčania lístkov na horúci povrch týchto wokov.

PRÍPRAVA ČAJU:

Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.

Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky alebo gaiwanu s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.

Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju.

Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 70-80 °C a necháme lúhovať cca 1-2 minúty.

Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.

Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.

Používanie krásnej príjemnej keramiky či skla na čajovom mori prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.

Ak si ho pripravujete jednorázovo tak zaliať 5-7g čaju približne 300ml vodou o teplote 70-80 °C  a luhujeme 2-4 min. 

S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.