Popis
Krajina pôvodu : Čína
Svetlý, žltozelený nálev má jemnú vôňou s nezameniteľnými tónmi pečených gaštanov. Jeho chuť je ľahko nasladlá, s veľmi dlhou dochuťou. Zelený čaj Lung Ching sa ľahko rozpozná vďaka svojim dlhým, plochým lístkom. Tie sa v Číne tradične sušia na rozohriatych panviciach (tzv. wokoch). Typický sploštený tvar je potom výsledkom ručného pritláčania lístkov na horúci povrch týchto wokov.
PRÍPRAVA ČAJU:
Odporúčame viacnálevovú prípravu čaju na čajovom mori.
Do čínskej alebo taiwanskej čajovej kanvičky alebo gaiwanu s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička prehriala a prevlhčila. Vodu vylejeme.
Do kanvičky vložíme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke následne zalejeme vodou horúcou 70-80 °C a necháme lúhovať cca 1-2 minúty.
Nálev zlejeme do pomocnej kanvičky, aby sa premiešal, bol homogénny a nalejeme ho do misiek.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
Používanie krásnej príjemnej keramiky či skla na čajovom mori prináša hlbší pôžitok z čaju. Odporúčame.
Ak si ho pripravujete jednorázovo tak zaliať 5-7g čaju približne 300ml vodou o teplote 70-80 °C a luhujeme 2-4 min.
S čajom sa nebojte experimentovať a pripraviť si to tak, ako Vám najlepšie chutí.